Medical Beauty Clinic

Cosmetische kliniek voor natuurlijke schoonheid

  • Natuurlijke schoonheid
  • Natuurlijke schoonheid
  • Natuurlijke schoonheid
U bevindt zich hier: Behandelingen Silhouette Soft

Silhouette Soft® draad-lift

Wat is het

De Silhouette Soft® draad-lift is een technologische innovatie uit de Verenigde Staten, die een onmiddellijke verbetering van de contouren van gelaat en hals biedt onder plaatselijke verdoving zonder operatie.

Hoe werkt het

De Silhouette Soft® draden hebben kleine conussen (kegeltjes), die zich bij plaatsing onder de huid verankeren waardoor bij het aantrekken van de draad door de arts de huid gelift wordt. Het is natuurlijk van groot belang dat deze trekkracht op de juiste plaats in de juiste mate wordt uitgevoerd, zodat een natuurlijk verjongend effect ontstaat.

Wat doet het nog meer

De Silhouette Soft® draad met kegeltjes bestaat uit polymelkzuur, een  lichaamseigen stof, dat ook gebruikt wordt in injectables (Sculptra®) om de eigen collageen aanmaak te stimuleren waardoor de huid na een maand of 3 nog steviger en frisser wordt.

Hoe gaat de behandeling precies

Nadat de arts goed naar u heeft geluisterd en gekeken, zal zij het verloop van de draden op uw huid aftekenen waarbij gelet wordt op de vectoren die bij u het meest optimaal liftende effect van de behandeling bewerkstelligen.
Vervolgens wordt uw huid gereinigd en op enkele plaatsen verdoving aangebracht.
Met behulp van een naald worden er, via de verdoofde gebieden, een aantal draden onder de huid geplaatst. Zodra de draden geplaatst zijn worden ze voorzichtig aangetrokken en nadat de gewenste correctie stand is bereikt afgeknipt. De Silhouette Soft® draad-lift behandeling duurt al met al minder dan een uur.

Hersteltijd

Na de behandeling voelt uw gezicht wat strak aan. Het is raadzaam om het de eerste paar dagen wat rustiger aan te doen voor wat betreft de gezichtsmimiek en een week niet te sporten. Uiteraard kunnen er hier en daar wat blauwe plekjes ontstaan, echter deze zijn vaak goed te camoufleren en na een week niet tot nauwelijks nog zichtbaar.

Hoe lang blijft het resultaat

Na aan periode van 1,5 tot 2 jaar lossen de Silhouette Soft® draden op. Het is natuurlijk niet zo dat het geheel dan ineens weer instort, maar vanaf dat moment gaat het verouderingsproces gewoon weer verder. Het is mogelijk de behandeling te herhalen.